Dirigent

ROB MOERS dirigent
Sinds 1 oktober 2018 is Rob Moers dirigent van de fanfare van Muziekvereniging Eendracht.

Rob Moers (5 mei 1976 – Kerkrade) studeerde slagwerk, hafabra- en orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht. Zijn docenten waren Pieter Jansen, Werner Otten (Slagwerk), Jo Conjaerts, Alex Schillings (hafabra directie), Jan Stulen en Edmond Saveniers (orkest directie). Momenteel is Pierre Kuijpers (oud dirigent van de KMK) zijn coach.

Rob is dirigent van Muziekvereniging Vriendenkring – Limbricht, Fanfare Velden – Velden, Muziekvereniging Eendracht – Melderslo, Koninklijke Harmonie Unie – Sevenum en de jeugdfanfare van Fanfare St.Cecilia Bocholtz. Naast zijn dirigentschap geeft hij les aan zijn eigen muziekschool en de muziekschool van Eilendorf (D). Ook heeft hij een succesvol muziekproject ontwikkeld voor basisscholen en orkesten in het kader van werving van jeugd.

Dirigenten masterclasses staan regelmatig in zijn agenda. Zo volgt hij cursussen bij Jan Cober, Johan de Meij, Maurice Hamers, Hardy Mertens, Frans Violet (B) Philip Sparke (GB), en James Gourlay (GB). Daarbij dirigeerde hij vele beroemde orkesten, waaronder het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens”, De Koninklijke Harmonie van Thorn en het Royal Northern College of Music Wind Orchestra – Manchester (GB).

Ook heeft hij masterclasses georganiseerd waarbij o.a. Sergei Nakariakov (RU), Eric Vloeimans, Philip Sparke (GB) en Johan de Meij te gast waren. Tevens is hij oprichter van het Limburgs Fanfare Orkest en was hij jarenlang artistiek manager van dit orkest. Enkele andere hoogtepunten uit zijn carrière zijn het lidmaatschap van het Nederlands Studenten Orkest als paukenist / slagwerker, en gastdirecties bij de Koninklijke Militaire Kapel en het Nederlands Promenade Orkest.